Komisija

Iako pobjednika Malog svjetionika glasanjem bira javnost, uloga komisije je važna jer ona sužava izbor svih pristiglih prijava na finaliste, to jest Top 10. Komisija se sastoji od nekoliko individualaca iz područja poduzetništva, društvene odgovornosti te dobročinitelja i prošlogodišnjih finalista, koji su se istaknuli u svojem području svojim dugogodišnjim radom i znanjem. Članovi komisije su nepristrani i objektivni, te ne mogu podnijeti prijave, a u slučaju dobivanja prijava iz društava ili udruga u kojima djeluju, neće ih čitati/prihvatiti.

Kristijan Cinotti
Kristijan Cinotti ima preko 20 godina poslovnog iskustva te je Glavni Partner i osnivač poduzeća Mazars u Hrvatskoj.

Od 2013. godine kad je osnovan, Mazars njeguje vrijednosti integriteta, odgovornosti, poštovanja, izvrsnosti, neovisnosti i vodstva. U poslovnoj je i društvenoj zajednici poznat po stručnosti i nesebičnom pomaganju, a jedan je od većih projekata u kojima sudjeluje je Mali svjetionik kojega je zajedno s Ivanom Topčićem osnovao nakon prerane smrti Dr. Dražena Glavaša.

„Borimo se protiv pesimizma i uvjerenja da se poštenim radom ne može uspjeti. Želimo poslati poruku da se pošteni rad isplati, ohrabriti sve i skrenuti pozornost na sve djelatnike bez obzira na staž i branšu, jer kod nas ima puno malih svjetionika“.

Ivan Topčić
Ivan Topčić je svoju karijeru započeo 1990. godine kada je zajedno sa svojom suprugom Mirjanom osnovao obiteljsko poduzeće Tim Kabel.

Vrijednosti kojima se poduzeće Tim Kabel vodi i u koje Ivan vjeruje da su put ka uspjehu su težnja prema stalnom napretku, poštovanje i uvažavanje svakog dionika, povjerenje i pouzdanost, otvorena i kvalitetna komunikacija, poticanje kreativnosti i inovacija, slobode u odlučivanju te društvena odgovornost prema zajednici.

Interes za pomaganjem zajednici Ivan pokazuje i aktivnim radom u Zakladi Rhema, koju je osnovao sa suprugom 2014. godine s ciljem očuvanja kršćanskih vrednota i pružanja podrške društvenoj zajednici te pokretanjem projekta Mali svjetionik s Kristijanom Cinottijem kojim se svake godine nagrađuje najradnika ili najradnicu godine.

Jasmin Avdagić
Jasmin Avdagić je osnivač i vlasnik odvjetničkog ureda Jasmin Avdagić koji posluje od 2004. godine.

Područje ekspertize mu je ugovorno pravo, radno pravo, nekretnine i projekti, trgovačko pravo i pravo društava, parnično pravo, M&A, restrukturiranje i stečaj, itd.

Član je Hrvatske odvjetničke komore i cijenjeni kolega u društvenoj i gospodarskoj zajednici. Uz mnoge aktivnosti u karijeri, podržava i projekt Mali svjetionik te je dijelom stručne komisije projekta.

Mate Orlović
Mate Orlović
Kao iskusni voditelj sigurnosti, Mate već godinama ima rukovoditeljske pozicije, a danas je dio tima za sigurnost Atlantic Grupe. Timu Malog svjetionika ostat će posebno drag jer je je 2018. postao prvi dobitnik nagrade Dr. Dražen Glavaš.

“Svijet je prepun lijepih riječi. Puno je lakše govoriti, nego nešto zapravo učiniti. Puno je lakše izreći ili samo pomisliti na ono što želimo, nego taj naum provesti u djelo, dobro djelo koje će pritom možda ići na našu osobnu štetu, ali će to isto djelo nekom drugom donijeti sreću za koju je zaista malo potrebno.”

‘U skladu s navedenom izrekom djeluje naš kolega Mate Orlović.’ Iz prijave kolega za Matu

Mislav Ante Omazić
Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić redoviti je profesor na Katedri za organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na Fakultetu je počeo raditi 1998. godine, a Doktor znanosti je od 2007. godine. Mislav Ante ima bogato iskustvo u područjima menadžmenta, društveno odgovornog poslovanja poduzeća, strategija u menadžmentu, projektnom menadžmentu i dr.

Mislav Ante je dosad bio voditelj brojnih projekata unutar i izvan Fakulteta, savjetnik te nezavisni stručnjak za više hrvatskih poduzeća. U svojoj je karijeri radio na mnogim istraživanjima i razvoju društvene odgovornosti u gospodarstvu i upravo zato predstavlja jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih znanstvenika u tom području.

Mislav Ante je član stručnog žirija za Mali svjetionik od samog početka projekta i zbog svoje ekspertize predstavlja značajnu kariku u provedbi projekta.

Ivan Mustapić
Ivan Mustapić je vlasnik tvrtke ID Eko d.o.o., najveće zagrebačke tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

Ivan je i bivši hrvatski sportaš, dvostruki olimpijac i još uvijek aktualni hrvatski kopljaški rekorder.

Ivan je u društvenoj i gospodarskoj zajednici poznat po svom poduzetničkom duhu i upornosti koju ima još iz sportskih dana zbog koje je naposljetku i prvi čovjek vrlo uspješne tvrtke.

Ivan je član stručne komisije Malog svjetionika koji još od ranije podržava projekt.

Hrvojka Kutle
Hrvojka Kutle profesorica je psihologije, HR professional, Co-Active coach, mentor/trener leadership vještina i trener coaching vještina.

1999. godine zaposlila se u INA Trgovini kao organizacijski psiholog, prvenstveno radeći na poslovima regrutacije i selekcije. Prešavši u Zvijezdu i Agrokor koncern stekla je dodatno iskustvo rada kao HR generalist, a s razvojem funkcije ljudskih resursa u organizaciji postala je dio menadžment tima. Karijeru je nastavila u Iskon Internet i stekla dodatno iskustvo rada u upravljanju ljudskim resursima. U to vrijeme počela se baviti trenerskim i savjetodavnim radom iz područja ljudskih potencijala, individualnog, timskog i organizacijskog razvoja. Od 2013. godine dio je menadžment tima Nove TV, da bi nakon 5 godina prešla u IN2 na poziciju direktora HR-a i komunikacija. Jedna je od članica Upravnog vijeća Udruge U4HR kroz koju aktualizira svoju želju za dijeljenjem znanja i iskustva iz svojeg višegodišnjeg rada. Uz mnoge edukacije i usavršavanja iz područja osobnog razvoja stekla je MBTI Certified Practitioner Diploma i AoEC Practitioner Diploma in Executive Coaching. Nakon završenog CTI Coach Training Program-a 2020. godine (Co-Active Coach) nastavlja svoje coaching putovanje kao CO-Active Coach i član ICF-a.

Marija Kalinić
Marija Kalinić diplomirala je 1988. na Pravnom fakultetu – Studiju za socijalni rad u Zagrebu, a magistrirala 2001. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na znanstvenom poslijediplomskom studiju Teorija i politika marketinga.

Pored navedene fakultetske naobrazbe, svoj osobni i profesionalni razvoj kontinuirano nadograđuje kroz treninge i edukacije iz različitih područja, a naročito iz područja primijenjene psihologije, čije spoznaje koristi u svom radu. Izabrana je u nastavno zvanje predavača iz područja društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomije, za predmet ‘Organizacijsko ponašanje’ na Visokom učilištu EFFECTUS. Iz svog 30-godišnjeg radnog iskustva na različitim radnim mjestima, posebno ističe rad u području razvoja ljudskih potencijala, kojim se bavi dugi niz godina. Isprva, kao direktorica ljudskih potencijala u organizaciji, a zadnjih nekoliko godina, kroz aktivnosti vlastite tvrtke. Od 2014. direktorica je i vlasnica tvrtke ESM – EPPUR SI MUOVE d.o.o. za savjetovanje, sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirane za poslovne edukacije, razvoj i implementaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, te razvoj potencijala pojedinaca i timova. Klijenti tvrtke su pojedinci i tvrtke različitih djelatnosti, na čitavom području Republike Hrvatske. Također, članica je Upravnog vijeća Udruge U4HR – Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj.

Marta Batarelo
Marta Batarelo diplomirala je 2004. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Od 2005. godine zaposlena je u tvrtki Tau on-line d.o.o., koja upravlja portalom MojPosao. Trenutno radi na radnom mjestu Starije savjetnice za regrutiranje i voditeljice tima u odjelu prodaje. Tajnica je Udruge U4HR – Udruge za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj.

Članovi Udruge su pojedinci, bez obzira na funkciju i status u organizaciji i društvu, čije područje rada i interesa prepoznaje ljude kao najvrjedniji resurs i koji vjeruju da upravljanje, umrežavanje, učenje i unaprjeđivanje u području ljudskih potencijala stvara dugoročnu i nezamjenjivu vrijednost za uspješno poslovanje.

Mirela Alpeza
Dr.sc. Mirela Alpeza izvanredna je profesorica na UNESCO Katedri za poduzetničko obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Doktorirala je 2009. godine na temu uloge zaposlenika na svim organizacijskim razinama u procesima skeniranja okruženja u cilju unapređenja konkurentnosti poduzeća. Od 2011. godine direktorica je Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća u Zagrebu (CEPOR).

U posljednjih 10-ak godina aktivno promovira problematiku obiteljskog poduzetništva u Hrvatskoj i EU, te kreira programe podrške održivosti malih i srednjih poduzeća kroz generacije. Članica je Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća (TRANSEO) i Europskog vijeća za mala poduzeća i poduzetništvo (ECSB).

Danijela Milić
Danijela Milić je osnivačica i managerica u društvu Dare to discover i Glavna managerica u Hrvatskom udruženju menadžera i poduzetnika CROMA.

Danijela u svojoj bogatoj karijeri najviše iskustva ima u sektoru turizma i razvoja, te se 2016. godine okušala i u spajanju turizma i poduzetništva što se pokazalo kao uspješna kombinacija. U CROMA-i posljednjih nešto više od godinu dana gdje promiče kulturu izvrsnosti kako bi se udruženje zajedno sa svim članovima i suradnicima svake godine sve više razvijalo.

U poslovnoj i društvenoj zajednici Danijela je poznata po kontinuiranom radu i zalaganju za razvoj i prilagođavanje izazovima suvremenog doba. Za dobrog lidera vidi svakog onog tko je otvorenog uma za kontinuirano učenje, usavršavanje, prihvaćanje promjena i postizanje izvrsnosti.

Zvjezdana Novina Repovečki
Zvjezdana Novina Repovečki
Zvjezdana Novina Repovečki je djelatnica u Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i svakodnevica joj je rad s učenicima koji imaju poremećaje iz autističnog spektra.

Zvjezdanu je prijavila kolegica koja za nju kaže da ju je teško opisati u par riječi i da je radnica koja voli svoj posao, svaki novi dan se trudi biti što bolja na poslu, vedra je i draga osoba i svakako Mali svjetionik.

Zvjezdana je 2020. godine osvojila drugo mjesto u Malom svjetioniku s 1.352 glasa i tako osvojila 10.000 kuna, ali je osvojila i mnoga srca pratitelja projekta svojim odnosom prema poslu i vedrinom kojom zrači.

Zvjezdana o nagradi: „Bitno je reći da je ova nagrada motivacija za još predaniji rad dalje, osobito u području u kojem ja radim, a to su djeca s teškoćama u razvoju.“

Ana Soldo
Ana Soldo ima 20 godina poslovnog iskustva te je Članica Uprave DS Smith Belišće Croatia d.o.o., odnosno Generalna direktorica za sve tvrtke DS Smith (Hrvatska i Bosna i Hercegovina).

Ana već dugi niz godina zastupa u svom poduzeću razvoj i unapređenje poslovanja te je zbog uspješnog upravljanja poslovnim procesima i poslovanjem u cjelini prepoznata i u brojnim kategorijama nagrada. Tako je njeno poduzeće osvojilo Nagradu za najbolju veliku tvrtku u Regiji tri godine zaredom – Zlatnu kunu, najuspješniju tvrtku tri godine zaredom – Kristalnom kunom te Zlatni ključ za najvećeg izvoznika 2016. – 2018.

Ana je i sama nositeljica titule Menadžer godine 2019. u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA. U poslovnoj i društvenoj zajednici Ana je poznata po istaknutoj osviještenosti i poticanju održivog poslovanja. Kroz svoje poslovno djelovanje promiče poslovni model vezan za proizvodnju vrhunske ambalaže koja se može potpuno reciklirati i približiti se ideji „nulte stope otpada“.

Petra Sentić
Petra Sentić ima18 g. iskustva rada u nevladinim udrugama.

Posljednjih 18 godina radi u nevladinim udrugama: Udruzi poslovnih savjetnika te Hrvatskoj udruzi poslodavaca na različitim pozicijama (voditeljice programa za usavršavanje menadžera, edukatora, direktorice granskih udruga u segmentu malog i srednjeg poduzetništva i konzaltinga za EU fondove).

Svakodnevno surađuje s malim i srednjim poduzetnicima, domaćim i međunarodnim konzultantima i trenerima te predstavnicima javnog sektora.  Posljednjih pet godina radi na poslovima savjetovanja u segmentu praćenja provedbe EU natječaja i unapređenja procedura u sustavu EU fondova.

Ivan Pehar
Ivan Pehar je osnivač i vlasnik TRCZ Grupe.

Ivan je rođen 1966. godine, a studirao je na Fakultetu prometnih znanosti. Karijeru je započeo u društvu INA OKI, a poduzetnik je postao 1991. godine, kada je osnovao Pehar Promet. 1994. g. osnovao je TRCZ automobile (bivši Tehnički servisni centar Zagreb), a od 2012. g. predsjednik je Nadzornog odbora TRCZ Grupe.

Ivan je uz brojne aktivnosti i bogato iskustvo u gospodarskom i društvenom životu aktivan i kroz projekt Mali svjetionik, kojem pruža podršku od 2020. godine.

Ivanka Pole
Ivanka Pole
Ivanka Pole je već dugi niz godina poznata prodavačica na Tisku u zagrebačkoj Dubravi.

Uz svoje svakodnevne obaveze na poslu, kupci je najviše vole radi njene ljubaznosti i dobrote, a neki kažu kako im je i inspiracija te da im uljepša i najtmurnije dane.

Ivanka je pobjednica Malog svjetionika 2020. i nositeljica titule Naj radnice u Hrvatskoj, nagrade vrijedne 100.000 kuna. Ivanka je dobila čak 1861 glasova birača i uvjerljivo odnijela prvo mjestu u ovom projektu, Malom svjetioniku koji želi istaknuti ljude, male svjetionike koji obasjavaju i pokazuju put ka boljem i koji potvrđuje da se rad i poštenje isplate. Ivanka je nakon pobjede izjavila:

Jednostavno obožavam ljude i volim komunicirati. Najtužnija sam kada netko samo dođe kupiti štogod i ne prozbori ni riječ.