Sunčica Kunić
Poduzeće:
Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu
Učiteljica Sunčica Kunić je naša uči Sunči, jedna predivna učiteljica koja s tolikom ljubavlju i predanošću radi svoj posao da je zaista vrijedno istaknuti je.

M Ja sam majka učenice iz njenog četvrtog razreda i mogu reći da je to jedna predivna i brižna učiteljica koja da cijelo svoje biće u posao koji radi. Osim onog dijela usvajanja gradiva, uči Sunči našu djecu uči one istinske kršćanske i životne vrijednosti, razvoj samopouzdanja kod djece, kritičko razmišljanje i donošenje odluka. Sve to i mnogo više ta divna učiteljica podučava našu djecu. Učiteljica je omiljena među učenicima, ali i među svojim kolegama. I djecu i roditelje tretira s poštovanjem i susretljiva je i na pomoći prilikom rješavanja svih poteškoća na koje naiđemo tijekom prvih godina školovanja. Vrlo je kreativna i otvorena za suradnju, vjeruje i posveti se svakom djetetu.

Osim redovnih zadataka, naša učiteljica pripremi i mnoštvo dodatnih materijala kako bi učenici što bolje razumjeli gradivo. Nikada joj nije teško i više puta ponoviti, a sve u cilju boljeg razumijevanja kod djece. Vrlo je stručna i kontinuirano se educira, a trenutno je i na postdiplomskom studiji dramske pedagogije. U protekloj godini kada je bilo dosta online učenja, ona nije samo mailom slala zadatke već je organizirala nastavu preko Zooma gotovo svaki dan, a sve kako bi djeci bolje pojasnila i olakšala usvajanje gradiva. I suprug i ja rado bi se vratili u školu kada bismo imali takvu učiteljicu koja može biti uzor cijeloj struci. Vrlo je smirena i s toliko ljubavi rješava sve konflikte među djecom da je to zaista neviđeno.

Leona je naša kćer koja je u prvi razred došla s određenim poteškoćama u govoru, a s obzirom da je kasnije progovorila, od treće godine je u logopedskom tretmanu koji je trajao sve do polaska u prvi razred osnovne škole. Učiteljica je svakoga dana u prvom, a možda i drugom polugodištu radila s našom Leonom i s još par djece koja su imala poteškoće u čitanju. Mi to nismo ni znali, nego nam je dijete negdje u listopadu reklo da ju učiteljica uzima kada završe s nastavom i uči s njom u knjižnici. Mi smo bili toliko ganuti i dirnuti da smo plakali od sreće. Ona je svoje slobodno vrijeme koristila kako bi radila s onima koji malo zaostaju (nismo mogli ni znati jer naša škola ima cjelodnevni boravak). Naša učiteljica je časna sestra koja je preboljela rak i koja može biti i je izvor motivacije i inspiracije mnogima, a od svog djeteta, zahvaljujući njoj naučila sam prave stvari, one životne, kako malim koracima kročiti i ostvariti svrhu svog života uz Božju pomoć.

Učiteljica Sunčica je predivno Božje stvorenje koje zaista živi svoj poziv.