Maja Bjelajac malisvjetionik.hr

Maja Bjelajac

Kandidat 5
Maja Bjelajac
Firma: Laboratorij zabave d.o.o.
Prijavnica: Maja Bjelajac
Maja Bjelajac
Maja Bjelajac
„E, Majo…“ su riječi kojima započinje većina mojih rečenica u Laboratoriju Zabave.

M Zapravo, tako započinje većina svih rečenica na mom radnom mjestu. Na moj prvi radni dan, dok sam nervozan i zbunjen hodao naokolo po prostoriji, našla je vremena da mi pomogne obaviti sve što sam taj dan trebao odraditi. Nevjerojatno je kako uvijek nađe vremena za sve! Često joj citiram riječi poznate pjesme Jelene Rozge i kažem joj da je prava „žena, majka, kraljica“. Nakon što biste u Laboratoriju Zabave proveli i jedan dan, shvatili biste da u tim riječima ima jako puno istine. Iako je majka dvoje djece, čije zadaće redovito pregleda, čije rasporede zna napamet, a ocjene i prije nego što su upisane – i dalje je glavni kotačić u našoj “maloj obitelji“. Kotačić bez kojega bi mehanizam prestao funkcionirati. Sa smiješkom dočeka svakog klijenta, bez obzira koliko je taj dan radila. Prva je osoba koju ugledaju kad prođu kroz vrata, ali i prva osoba koju kontaktiraju kada žele rezervirati datum rođendanske proslave. Nakon napornog radnog dana njen mobitel ne prestaje zvoniti.

U svakom trenutku dana njen crni planer čeka da bude otvoren, i da u njega bude upisan još jedan rođendan – bez obzira gdje se Maja nalazi. Planinarenje s mobitelom na ramenu, a s kemijskom olovkom i planerom u rukama nikad nije izgledalo lakše. I kad bi pomislili da je umor svladao apsolutno sve i svakoga začujete “Imam novi vic…“. Ne trebate ga ni čuti a smiješak će vam se pojaviti na licu. Dovoljno je samo da ugledate Maju kako jedva suzdržava smijeh dok ga pokušava ispričati. Ali njen mobitel ne zvoni samo zbog poziva klijenata. Poput “bat-signala“, zvonjava tog mobitela njoj je dovoljna da se pojavi na radnom mjestu i poput majstora svih zanata riješi svaku kriznu situaciju. Dovoljan je bio poziv kad nam je nestalo kartona i Maja ga ja za čas pribavila. Od nestalih ključeva do cijevi koja curi, bez obzira kada smo je nazvali ubrzo se pojavila ispred nas. Poznat joj je svaki od mnogih ormara, svaka polica i svaka kutija – poput vjeverice sve samo skladišti jer u svemu vidi potencijal, nikad ne zaboravi gdje je zakopala svoje “žirove“. I gotovo uvijek sve što bi valjda svatko drugi bacio, na kraju nađe svoju svrhu. Uz sve zadaće i poslove koje obavlja nikad nije smetnula brigu za druge s uma. “Spremila sam ti sendvič sa strane“, “Imaš hladne vode u frižideru“ – samo su neke od rečenica koje je tijekom kampova svakodnevno izgovarala.

Svako jutro kada bi došla pripremila bi nama, kao i svakom djetetu, doručak. Kroz dan bi oprala tanjure i čaše nekoliko puta. A kad bi joj ponestalo vremena na poslu, kod kuće je za sve sudionike kampa ispekla kokice i palačinke. Njena juha, koju je svako jutro pripremala da bi bila topla, uvijek je bila vrhunac svakog ručka. Često se pokušala pronaći zamjena, uskakali su mnogi, ali nakon nekog vremena primijetite da je Maju nemoguće zamijeniti. Ne samo zbog energije i vremena koji ulaže u svoj rad, nego i stručnosti i raznih poslova koje svakodnevno obavlja – od odlaska u banku i vođenja financija, do čekanja da se dućani s materijalom otvore, do kuhanja, kopanja i brige za cvijeće, a i svakodnevnog rada s ljudima. Maju ne možemo zamijeniti, možemo je samo pokušati klonirati.

Kolega

Druga prijava

Moja avantura zvana – Laboratorij zabave – počela je tek prije nekoliko mjeseci. Otad, mogu reći da je bilo svega, jer kod nas u Labosu uvijek se nešto događa. Puno sadržaja, puno učenja, puno odgovornosti… jednom riječju, turbulentno. Nama jednostavno nikad nije dosadno! U svakom poslu, komunikacija je najvažnija stavka, a kad imate toliko različitih smjerova, jednostavno morate naučiti komunicirati kako bi sve profunkcioniralo. Zato je uvijek poželjno imati osobu koju možete bez zadrške nazvati 50x u danu i dogovoriti posao. Za mene, ta je osoba, Maja – svjetlo na kraju tunela, odgovor na svaku moju dilemu. Uvijek nasmijana, uvijek staložena, uvijek tu, spremna na svaki novi izazov. Pa tko je ne bi poželio?! Maja je moja linija No.1., čujemo se na dnevnoj bazi i zaista sam zahvalna na tako otvorenoj komunikaciji. Moja sreća što takve osobe postoje i dok gledam nju kako predano i neumorno radi, motivira me da i ja potegnem i izvučem onih 120% za kojih možda ni ne bih smogla snage da je nema. Ona je uvijek ta koja ima odgovor na moje 101. pitanje i za svako moje „Hej, sorry kaj te opet zovem, jel možda znaš…“ – smogne razumijevanje i vrijeme.

Maja je žena- zmaj, britka na jeziku, s njom uvijek znam na čemu sam, a s druge strane, Maja je jedna dobra i osjećajna duša, šaljive prirode, koja brine o svemu i svakom bezuvjetno. Također, Maja je žena jake energije, ali isto tako, Maja je i jedna zgodna žena, osebujnog stila s kolekcijom naušnica koju bi poželjele mnoge druge žene.

Duša Laboratorija, u najdoslovnijem smislu, jer uvijek je tu, uvijek dostupna, uvijek u Labosu, čak i kad nije… Predana svom pozivu da radi s ljudima, bez zadrške kako će to utjecati na njen privatni život, a utječe sigurno, ali u najpozitivnijem smislu kreativnog razvoja dvije male duše, čija majka može služiti samo kao primjer i uzor u kakvu osobu samo mogu poželjeti odrasti. Osobu koja svojom pozitivom, stavom, lojalnošću i odgovornošću definitivno zaslužuje status „Malog svjetionika“. Ona je naš svjetionik, osoba koja ulijeva apsolutno povjerenje svojom stručnošću i kvalitetom i koja će vas uvijek dočekati s osmijehom na licu.

Kolegica

Treća prijava

Tko je naša Maja? Naša Maja je, kako mi volimo reći, duša Laboratorija zabave. Ona je osoba koja uvijek ima spreman osmijeh, utjehu i naravno vic. Koliko god bila umorna, svakog klijenta jednako veselo i pristupačno dočeka i nikada ne dozvoljava da njeno raspoloženje utječe na kvalitetu posla. Čak ni kada je u pitanju zdravlje. Da, da, Maja je na posao dolazila i pod temperaturom i kada nije mogla stati na jednu nogu. Ne brinite, ne vlada u našoj tvrtki nikakva tiranija, nego je Maja jednostavno „stup“.

Žena koju klijenti vide samo na ulazu kada dođu na rođendan, žena s kojom telefonski rezerviraju isti. Ne znaju da naša Maja opere u prosjeku 200 čaša i tanjura vikendom, da naša Maja izrađuje predivne pinate, da naša Maja brine da nam ne fali ništa, od slamke do ljepenke, da naša Maja vodi financije, da naša Maja izrađuje pozivnice, da naša Maja kupuje cvijeće za vrt, da naša Maja najbrže reže tortu i najglasnije pjeva "Sretan rođendan".. Ako Vas slučajno zanima cijena bilo kojeg proizvoda kojeg je Maja ikad kupila, slobodno ju pitajte za cijenu, koja je redovna, koliko to isto košta na akciji, gdje je isplativije kupiti na veliko, a gdje na komad. Vjerujte mi, znat će u decimalu. Maja je ta koja obavlja jednu od najtežih sastavnica našeg posla – komunicira s ljudima, odraslim ljudima. Kao što sam već rekla, osmijeh ima za svakoga, ali isto tako, uvijek spremno podsjeća klijente na viziju i pozadinu našeg djelovanja. Da ne zaboravim, Maja je pored svega toga i majka dvoje djece. Samo žena kao što je Maja uspijeva rastegnuti ruke toliko da se niti djeca niti posao ne zapostave.

Osim toga, ona je poput druge mame svima nama, unutar naše male obitelji. Ne možeš Maji sakrit ako te nešto muči, već s vrata sve vidi, vjerojatno bi se i najbolji glumci zapitali za svoje sposobnosti. Uvijek je tu kada nekome trebaš reći što te ljuti, pustiti suzu ili razvući osmijeh. Brine za nas i u svemu tome ostaje iskrena, iako ponekad to nije ono što želiš čuti. Kada kažem da posao nikada ne pati, onda to stvarno mislim. Nerijetko je Maja ta koja prije trgovaca dođe ispred prodavaonice i čeka da se otvori kako bi sve stigla na vrijeme. Kada smo po cijele dane imali kampove, Maja je ustajala u 5 ujutro kako bi ispekla 50 palačinki djeci za desert. Kada treba zakucat čavao Maja je tu, kada te zanima neki recept Maja je tu, kada te zanima koje dijete sve postoje Maja je tu, kada ti ponestane energije i volje, Maja je tu da te „vratI“ kada se treba smijati iz dubine duše Maja je tu. Sada kada iznova čitam tekst, čini mi se kao da nisam gotovo ništa rekla o Maji. Maja je sve nabrojano, sve navedene kvalitete, ali i puno više od toga.

Kolegica

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.