Marina Čižmešija malisvjetionik.hr

Marina Čižmešija

Kandidat 6
Marina Čižmešija
Firma: Merit Media Int d.o.o.
Prijavnica: Marina Čižmešija
Marina Čižmešija
Marina Čižmešija
Marina Čižmešija je voditeljica korespondencije i lektoriranja u tvrtki Merit Media Int. d.o.o. iz Zagreba...

M

Marina Čižmešija je voditeljica korespondencije i lektoriranja u tvrtki Merit Media Int. d.o.o. iz Zagreba i ovim putem prijavljujem je za nagradu za najboljeg radnika u sklopu projekta Mali svjetionik. Marina je radišna, požrtvovna, kreativna osoba, maksimalno posvećena poslu koji obavlja. Ističe se velikom preciznošću u svim poslovima koje obavlja, odličnom organizacijom i željom za stalnim učenjem i napredovanjem. Razmišlja izvan okvira, osjećajna je i sportskog duha, vrlo pedantna i pazi na detalje. Vrijednosti rada promiče od samog početka. Dolaskom u malu start-up tvrtku uložila je velike napore i trud. Nije tražila siguran posao ušla je vrlo hrabro u projekt koji do tada nije postojao na svjetskom tržištu. Svojom upornošću, istraživanjem i požrtvovnošću postala je jedna je od najbitnijih karika tima Transformers Magazine-a, jedinog specijaliziranog stručnog časopisa na svijetu s područja električnih transformatora. S obzirom da nije poznavala tržište transformatora morala je ispočetka usvajati specifična znanja koja nisu u skladu sa njezinom strukom. Kao netko tko se bavio prevođenjem i predavanjem engleskom jezika uložila je veliki trud upoznajući struku koja joj je bila potpuna nepoznanica. Mogla je vrlo brzo odustati i posumnjati kako takva ideja usmjerena na svjetsko tržište neće zaživjeti, ali Marina je naučila i ostala te postala glavna lektorica časopisa koji se prodaje u 190 zemalja svijeta.

Osobno volim citat Thomasa Jeffersona koji je rekao da je...

Osobno volim citat Thomasa Jeffersona koji je rekao da je poštenje prvo poglavlje u Knjizi mudrosti. Kod moje kolegice bespredmetno je reći da je poštena osoba koja se odlikuje poštenjem kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Nikada iz njezinih usta nismo čuli da je sama za sebe rekla da je poštena, ali u to su sigurni svi, i kolege i vanjski suradnici i vlasnici tvrtke. U više navrata mogla je zanemariti u našem poslu greške koje se tiču samog časopisa koje nitko drugi osim nje ne bi primijetio, samim time mogla je sebi olakšati jer samo jedna greška ima uzročno posljedičnu vezu u svim segmentima od ponovnog kontakta grafičara, ispravaka, novih odobrenja, dodatne komunikacije sa klijentima i tiskarom, povećavajući sama sebi količinu posla koja se javlja kod takvih grešaka. Svaki put je vrlo precizno pronalazila i otkrivala greške, bez obzira koliko je truda još bilo potrebno uložiti s njene strane kako bi cijeli časopis i portal bio besprijekoran. Mogla je lako ići lakšim putem, ali ga nije odabrala iako nitko drugi osim nje takve stvari ne bi uočio.

Lojalnost je pokazala od samog početka kada je mogla odlučiti otići baviti se prevođenjem ili radeći kao freelaner. U teškim trenucima i neizvjesnosti kao majci malog djeteta najlakše je bilo za nju otići baviti se nečim sigurnim i poznatim, međutim ostala je lojalna bez obzira na prilike koje su se pojavile u međuvremenu. Pristala je na samome početku na manja primanja dok projekt još nije zaživio i danas je u potpunosti identificirana sa vrijednostima firme.

Marina je osoba koja odiše pozitivnom energijom.

Marina je osoba koja odiše pozitivnom energijom. Inače je osoba natjecateljskog duha, u slobodno vrijeme bavi se sportom i vedri je duh naše firme. Dvije stvarne vezane priče koje bih istaknula u ovom segmentu su bolest djeteta i teška bolest i smrt oca. U tim situacijama Marina se javljala iz bolnice gdje je njeno dijete primalo infuziju te u situaciji gdje se mirila s činjenicom da gubi roditelja ostala je staložena rješavajući hrpu privatnih stvari i boreći se sa birokracijom i bolnicama. Usporedo smo svi kao tim uspjeli u tome da časopis bude tiskan na vrijeme s obzirom da nas je malo i da ju nitko nije mogao u tim trenucima brzo zamijeniti s obzirom na specifičnost posla i niše koju sam ranije opisala.

Što se profesionalnosti tiče Marina uvijek radi i djeluje po najvišim standardima, ispunjava sve obveze na vrijeme i ima vrhunsku komunikaciju sa stranim i domaćim suradnicima. Njoj se teško može dogoditi da bilo kome ne odgovori ili da ne ispuni zadane zadatke. Njezin bonton i poslovna komunikacija izazivaju svake godine pohvale naših velikih inozemnih klijenata. Puno njih je poznato po tome da se drže hladno i rezervirano, ali je Marina i od njih dobila pohvale. Stvarna priča se odnosi na suradnju sa autorima naših članaka koji dolaze iz istočnjačkih zemalja. Prošle godine smo imali primjer članka iz Indije čiji je članak bio izrazito jezično zahtjevan. Inače su autori iz Turske, Indije i Izraela poznati po tome da šalju jezično loše članke i vrlo su zahtjevni u komunikaciji. Iz jednog velikog članka od kojeg je u tom trenutku bilo najlakše odustati i mogla je reći da se iz toga ne može ništa napraviti profesionalno, do kraja je odradila suradnju sa autorom i na temelju tog članka izdali smo po prvi put specijalno i posebno izdanje te postigli veliki uspjeh. Iz ničega do Special Editiona!

Odgovornost pokazuje u redovnom izvršavanju svih svojih obaveza…

Odgovornost pokazuje u redovnom izvršavanju svih svojih obaveza, a priča u kojoj bih istaknula njenu odgovornost je suradnja sa pripravnicima. Marina je na početku kada se još nije znalo kako će se poslovna ideja razvijati imala priliku surađivati sa par mladih pripravnika koji su trebali biti zaduženi za druge poslove. S obzirom na veliki obujam posla uspjela je ispratiti njihov rad i reagirati na vrijeme kada je počela uočavati greške i propuste u njihovom poslu (kada nisu poslali časopise na vrijeme, kada su griješili u web administraciji i radili greške koje svatko može vidjeti na portalu). Promatrala je i pratila stvari za koje je znala da mogu imati negativne posljedice za tvrtku koja je tek krenula u osvajanje svjetskog tržišta. Uspjela je spriječiti nastanak većih grešaka, dati do znanja vlasnicima da se nešto događa, a da je pri tome ispala u očima pripravnika kao netko tko blago opominje u dobroj namjeri, a ne netko tko jedva čeka da ‘cinka’ nekoga od kolega. Uvijek razmišlja unaprijed o mogućim problemima i upućuje na njih. Od samog starta imala je odličan odnos sa nadređenima. U komunikaciji uvijek iskazuje poštivanje prema nadređenima, a da pri tome ne omalovažava svoje znanje i doprinose. Pravi primjer su kreativni sastanci sa klijentima i suradnicima gdje kao osoba koja razmišlja izvan okvira i ima drugačiji pogled na neke od marketinških aktivnosti, nikada ni na koji način nije izrazila neslaganje ili protivljenje nadređenima u javnosti nego na primjeren način kasnije porazgovarala sa njima.

Prema kolegama uvijek se ponaša ljubazno, uljudno i pristojno. Potiče ih na iznošenje svojih mišljenja i ideja. Ponaša se isto prema svima, ne čini razliku po spolu, godinama, iskustvu, nacionalnoj pripadnosti i vjeri. Kod nas u tvrtki je često u situaciji da može reći kolegama iz web administracije da nešto nije njen posao, ali svaki put uskoči, ako je potrebno upozori na greške i pomogne. Ako je netko lošeg raspoloženja, ona je uvijek prva koja to primijeti i pokuša pomoći.

Kao dodatnu brigu za kupce ističem njene prijedloge da osim osnovnih usluga...

Kao dodatnu brigu za kupce ističem njene prijedloge da osim osnovnih usluga koje pružamo, klijenti izdvoje svoje članke iz našeg časopisa koje im mi preuredimo i koje kupci mogu koristiti unutar svojih marketinških kampanji, kao interni letak unutar svoje firme ili kao brošure na važnim sajmovima ili konferencijama. Uvijek je iskrena i otvoreno izražava svoja mišljenja u svim situacijama. S obzirom da Marina kao i svi ima neke svoje male želje koje ne može sama financirati bilo bi mi jako drago kada bi osvojila nagradu. Ona će se vjerojatno zapitati zašto baš ja, jer u trenutku kada ovo pišem ona ne zna ništa o tome.

Zbog požrtvovnosti, novih ideja, hrabrosti, empatije, odlučnosti i skromnosti. Acta, non verba!

Kolegica

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.