Zlatko Miklec
Zlatko Miklec
Poduzeće:
Hrvatski kišobran
Zlatko Miklec
Zlatko Miklec. Kolega. Prijatelj. Čovjek prije svega. Zlatko vidi ljude, a ne pozicije.

M Prema svima se ponaša jednako ljubazno i s jednakim poštovanjem. Nikada mu nije problem pomoći, uskočiti, odraditi zadatke i nakon što je završio svoj posao. Bez obzira na stresan dan, uvijek zadržava pozitivan stav i energiju koju nekim čudom uspijeva prenijeti i na druge u svojoj blizini. Zlatko je odan, pošten i vrijedan. Svaki posao obavlja sa smiješkom i zaista je zadovoljstvo komunicirati i surađivati s takvom, uvijek pozitivnom osobom. Zlatkova je energija zarazna i uvijek ju širi oko sebe pomažući i drugima u postavljanju još boljih međuljudskih odnosa. Njegov utjecaj nije nametljiv, ali je pravi dobri duh poduzeća!

U poduzeću potičemo prisnu radnu atmosferu, ali uz profesionalni pristup radu. Zna se što tko radi i koji su čiji zadaci. Jasno je definirano ponašanje prema kolegama, ali i prema partnerima. Za Zlatka svi imaju samo riječi hvale i u svoj profesionalni odnos prema poslu i ljudima, uvijek unese djelić osobnosti koji nikad ne premaši dobar ukus. Odan je, pošten i skroman radnik, a sve svoje poslove obavlja s potpunom predanošću. Tu je bio kad se rađala ideja o proizvodnji, tu je bio kad je istovaren prvi stroj, ali i kad je trebalo navečer sjesti u kombi i cijelu noć voziti da bi novom partneru u Italiji na vrijeme isporučili. Njegov posao pretežno se odnosi na dostavu robe, ali nije mu problem uskočiti i na bilo koji drugi zadatak, bilo u skladištu ili kolegama u proizvodnji. Zlatkov stav je da ništa nije nemoguće i po takvom principu živi i radi. Uvijek će uz smiješak i toplu riječ preuzeti svaku dodijeljenu obavezu, ali i pomoći kolegi kad procijeni da može biti od pomoći. Uvijek je spreman prihvatiti i izvršiti zadatak pa čak i ako to znači sjesti u kombi i „skoknuti“ do Bruxellesa kako bi kišobrani stigli u EU parlament na točan datum.

Zlatkov život nije lagan. Uz dvojicu, sada već odraslih sinova s posebnim potrebama, nema uobičajen raspored i ritam kao mi ostali, ali nikad, baš nikad ne pokazuje da je umoran ili namrgođen. Zlatko je hrvatski branitelj koji je Hrvatsku branio kada je to bilo potrebno, a nas danas sve skupa brani od negativnih misli. Njegov optimistični duh nam ne dozvoljava da potonemo u teškim trenucima. Kad god su humanitarne akcije ili akcije pomoći potrebitima, on među prvima priskače u pomoć. Inspiracija nam je svima jer nas svakodnevno uči koliko su zapravo „male“ stvari velike i koliko je davanje drugima, naša osobna nagrada i bogatstvo. E, da je malo više „naših Zlatkeca“. Zlatko je uzor svima nama i primjer je kako osoba bez obzira na sve životne nedaće ili umor može zadržati pozitivan stav i optimizam koji ne samo da je primjer drugima već i poticaj svima nama da postanemo bolje osobe. Ono što Zlatku daje snagu je pomaganje i topla riječ koju pruža drugima, ne tražeći ništa za sebe.

Zlatko zrači dobrotom i skromnošću, uvijek je nasmijan, a u najtežim situacijama nađe pozitivu. NIKADA ništa nije tražio za sebe, ali smo mi organizirali akciju koja je bila namijenjena našem Zlatku. Večernji list prenio je priču: https://lokalni.vecernji.hr/gradovi/zlatko-cijeli-zivot-nekome-pomaze-pomozite-sad-i-vi-njemu-9903 . Za vrijeme „lockdowna“ razvozio je potrepštine ljudima koji nisu samostalno mogli ići u nabavku. O njegovom dobrom djelu snimljena je i reportaža https://alpedunavjadran.hrt.hr/emisija/13-06-2020/solidarnost-protiv-koronavirusa/ Pomagao je za vrijeme poplava, dostavlja hranu za Caritas, skuplja donacije za Dječji dom Laduč i specijalnu bolnicu Bistra, aktivno sudjeluje u radu župe Sv. Ivana Krstitelja, a aktivno sudjeluje i u postavljanju i realizaciji Živih jaslica. Član je udruge Stepinčeva oaza mira, pomaže u Centru za rehabilitaciju kojeg su i njegovi sinovi članovi. Proveo je sate sjedeći uz sina dok je primao kemoterapije, hrabreći ga i pružajući mu svoju ljubav, prenoseći na njega svoju pozitivnu energiju što je sigurno pomoglo Matijinom uspješnom oporavku. Niti u jednom trenu nije pokazao koliko mu je teško, već je bio važan oslonac i podrška. U ovih nekoliko tisuća znakova ne stane sve što bismo mogli reći o Zlatku, ali vjerujemo da će baš on biti naj radnik jer on je naš svjetionik i zaista velik čovjek. Divan otac, divan prijatelj i radnik kakvog bi voljelo imati svako poduzeće. Mi smo sretni što je dio našeg tima.