Zlatko Pisac
Poduzeće:
Lučka kapetanija Split
Čovjek iznimka u slici prosječnog zaposlenika u javnim institucijama.

M Čovjek za kojeg ne postoji radno vrijeme i koji se svakom klijentu, bilo njegovom ili od drugih kolega posvećuje kao da je tu “preko veze”. Ponekad mi bude neugodno zamoliti za jedno pitanje, a gospodin Zlatko se uvijek diže od posla i riješi problem ma koliki bio. Dotle ide priča sa susretljivosti tog čovjeka da pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ” do Zlatka”. On je puka suprotnost svim svojim kolegama u Kapetaniji Split, a i velikoj većini zaposlenika u hrvatskom javnom servisu. I zbog toga smatram da bi simbolična nagrada za najboljeg radnika trebala pripasti najboljem među radnicima javnog sektora kojeg sam upoznao. Hvala.

Koliko god ljudi čeka u redu za “samo jedno pitanje ili papir”  Zlatko sve sasluša i svima udovolji. Želio bi u svom poslu biti kao on, a i da njegovi ostali kolege uče od njega. Svi koji su ga jednom susreli oduševljeni su uslugom iako samo navikli da prava na informacije i usluge javnog servisa moramo čekati i za njih moliti, kod Zlatka je sve nevjerojatno efikasno i stječe se dojam da radi i posao od svojih manje radišnih kolega.

Napomena: Mali svjetionik je primio više prijava za Zlatka, a ovdje je izdvojena samo jedna, kao i kod ostalih finalista