O projektu
Mali svjetionik

Mi vjerujemo u važnost svih ljudi, i malih i velikih. Ako na bilo koji način promiču vrijednosti poštenja i rada, njihova priča zaslužuje biti ispričana! Želimo u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude koji stoje na tim vrijednostima jer nas one, kada bi ušle u naviku cijele države, mogu izvesti iz krize. Ali trebaju nam živi primjeri koji će nas nadahnuti i pokrenuti, trebaju nam svjetionici:

GLS
Mali
- jer je svaka nagrada za ove velike ljude je premala
Svjetionici
- jer poput svjetionika nam daju nadu i pokazuju put
Veliki ljudi
- jer je njihova skromnost dokaz njihove veličine
100 000 kn

Prošle godine 50 000, a ove godine 100 000 kuna – iznos nagrade za pobjednika projekta Mali svjetionik. Ovim iznosom želimo dokazati da smo ozbiljni, da se ulaže dosta truda u ovaj projekt i da ga ljudi podržavaju. Za pobjednika tražimo zaposlenika koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene. Nije sve u novcima, ali financijska pomoć je još uvijek pomoć, zato mi na ovaj način želimo, barem malo, pomoći dobrim radnicima Lijepe Naše.

Dr. Dražen Glavaš

Kod nas se često čuje: „Ne možeš promijeniti svijet!“, zbog toga mnogi nikada ne pokušaju. Mi vjerujemo da se svijet može mijenjati i da naše društvo treba tu promjenu. No promjene su lakše kada se možemo ugledati na nekoga ili nešto. Dr. Dražen Glavaš je bio među takvima jer je tijekom svoga života promicao i čvrsto se držao vrijednosti koje promiče ovaj projekt u poslovnom, a i u privatnom životu. Zbog toga nagrada koju će dobiti pobjednik projekta ‘Mali svjetionik za velike ljude’ nosi ime ‘Dr. Dražen Glavaš’.

CILJ
  1. Potaknuti drugu perspektivu razmišljanja.

  2. Skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude

  3. Pokazati da cijenimo zaposlenike i prave vrijednosti

  4. Novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dirnula druge.

Vrijeme je za promjenu, a ona mora početi od nas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *