O projektu mali svjetionik

Vjerujemo da su one ‘male stvari’ zapravo jako bitne i da svaka priča koja na bilo koji način promiče vrijednosti koje zastupa projekt ‘Mali svjetionik’ zaslužuje priliku biti ispričana. Takve priče onda mogu potaknuti druge da slijede taj primjer! Vjerojatno je svatko od nas čuo: „Ne možeš promijeniti svijet!“, tako da nije ni čudo da mnogi zbog toga nikada niti ne pokušaju. Mi vjerujemo da se svijet može mijenjati i da naše društvo treba tu promjenu. Mi želimo biti među ljudima koji mijenjaju ovu zemlju na bolje.

GLS

M Želimo u prvi plan staviti heroje, jednostavne, vrijedne, obične ljude koji stoje na vrijednostima poštenja i rada. Vjerujemo da su to vrijednosti koje trebaju ovoj zemlji, vrijednosti koje nas mogu izvesti iz krize. Vjerojatno je svatko od nas čuo: „Ne možeš promijeniti svijet!“, tako da nije ni čudo da mnogi zbog toga nikada niti ne pokušaju. Mi vjerujemo da se svijet može mijenjati i da naše društvo treba tu promjenu. Mi želimo biti među ljudima koji mijenjaju ovu zemlju na bolje. Želimo u prvi plan staviti heroje, jednostavne, vrijedne, obične ljude koji stoje na vrijednostima poštenja i rada. Vjerujemo da su to vrijednosti koje trebaju ovoj zemlji, vrijednosti koje nas mogu izvesti iz krize. Vjerujemo da nam trebaju živi primjeri koji će nas nadahnuti i pokrenuti. Zato smo ovaj projekt nazvali Mali svjetionik za velike ljude. Mali, jer nagrada koju smo skupili niti približno nije dovoljno velika za ove heroje. Svjetionik, jer oni poput svjetionika svijetle u mraku. Daju nadu, pokazuju put. Želimo pokazati da cijenimo zaposlenike i prave vrijednosti i novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dirnula druge. Želimo čuti kako Vas je dirnula kolegina zabrinutost, kako je netko iz vašeg poduzeća uradio i više nego što se od njega očekivalo kako bi pružio dobru uslugu, kako je u teškim trenutcima osoba ostala pozitivna te tako pomogla svima da prebrode to razdoblje.

Cilj

Cilj projekta je potaknuti drugu perspektivu razmišljanja. Želimo skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude. Nekada taj trud može proći neopaženo, ali mi vjerujemo da su one ‘male stvari’ zapravo jako bitne i da svaka priča koja na bilo koji način promiče vrijednosti koje zastupa projekt ‘Mali svjetionik’ zaslužuje priliku biti ispričana. Takve priče onda mogu potaknuti druge da slijede taj primjer! Želimo pokazati da cijenimo zaposlenike i prave vrijednosti i novčano nagraditi barem jednu osobu koja je svojim trudom dirnula druge.

Želimo čuti kako Vas je dirnula kolegina zabrinutost, kako je netko iz vašeg poduzeća uradio i više nego što se od njega očekivalo kako bi pružio dobru uslugu, kako je u teškim trenutcima osoba ostala pozitivna te tako pomogla svima da prebrode to razdoblje. Cilj je jednog takvog pojedinca novčano nagraditi, a bitno je naglasiti da ova osoba ne bi smjela biti pripadnik srednjeg ili višeg menadžmenta. Nagrada koju će pobjednik projekta ‘Mali svjetionik za velike ljude’ dobiti nosi ime ‘Dr. Dražen Glavaš’. Simbolika toga je u činjenici da je Dražen tijekom svoga života promicao vrijednosti koje promiče ovaj projekt u poslovnom i privatnom životu.

Tražimo pojedinca

U potrazi smo za zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja, odgovornosti, iskrenosti te tako ostvaruje dodanu vrijednost za klijente poduzeća u kojemu radi, a unutar toga poduzeća širi pozitivnu energiju i brine za svoje kolege, kako nadređene, tako i podređene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + three =