Dragan Hrgović

Kandidat3
Dragan Hrgović

Vozač, Fravis d.o.o. za prikup mlijeka

Bez obzira na broj prijeđenih kilometara u danu i pažljivo odrađenog posla koji sigurno iscrpi čovjeka, on je i dalje spreman za priču i druženje s obitelji.

M

Međuljudski odnosi na poslu               

“Dragec je vozač cisterne s prikolicom, njegov posao je sakupljanje mlijeka na farmama i sabiralištima. On svaki drugi dan odlazi od kuće u 4.00 vozi se 50km do radnog mjesta gdje uzima kamion i kreće na posao. Taj posao sakupljanja mlijeka  traje do 20.00 sati kad ponovo dolazi do firme u kojoj predaje to mlijeko na obradu. Vraća se kući oko 22.00. Bez obzira na broj prijeđenih kilometara u danu i pažljivo odrađenog posla koji sigurno iscrpi čovjeka, on je i dalje spreman za priču i druženje s obitelji. Također želim istaknuti da na tom njegovom poslu komunicira sa raznim ljudima, od vlasnika velikih farmi do zaposlenika na istima, djecom i cijelim obiteljima koji se bave proizvodnjom mlijeka. Kad mu kažu neki svoj problem kao npr. da tu kod njih nema za kupiti guma za romobil, Dragec  drugi dan kad je slobodan istu ide kupiti u V. Gorici i sljedeći dan ju nosi djetetu. Kad je dijete imalo nekih zdravstvenih problema, a mi smo dosta toga prošli s našom djecom, preporučio je što bi pomoglo.”

 Profesionalnost na poslu

“Dragec je kao vozač kamiona profesionalan i odgovoran. Poštuje propise i pravila vožnje. Brine o ispravnosti kamiona, čim uoči da nešto nije u redu javlja gazdi da to treba provjeriti i popraviti. Svjestan je da s neispravnim kamionom ne može u promet jer ugrožava i svoj i život drugih sudionika u prometu. I njegov poslodavca a i firma za koju vrše prijevoz mlijeka su svjesni da nema takvih radnika puno u koje su sigurni da će to mlijeko biti sakupljeno i dostavljeno na preradu bez obzira bio vani snijeg i -17 stupnjeva ili +40.”           

 Inspiracija

Dragec nije imao lak život, kao prvo dijete je rastavljenih roditelja o kojem je od malih nogu brigu vodila baka. Imao je teško djetinjstvo, zaposlio se vrlo rano, prije navršenih 18.g. I uz prave ljude krenuo ostvarivati nešto čemu je težio kroz cijelo svoje djetinjstvo. Kad smo zasnovali svoju malu obitelj nikad mu ništa nije bilo teško. Niti toliko puno raditi jer kako on kaže: “Znam zašto i za koga moram raditi, za nas, za našu djecu da njima ne bi bilo kao meni.” Nije Dragecu problem zamijeniti kolegu ili gazdu na njihovim linijama.”          

 Dodatni komentar

“Dragec je pozitivna osoba, voli društvo, voli smijeh, šalu i pjesmu. On je moj oslonac, inspiracija i kotačić što se samo kreće prema naprijed.????

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.