Irena Rončević

Kandidat6 - 2257 glasova
Irena Rončević
Poduzeće:
Humanitarna udruga Kap u moru
Korčula
Irena je prvenstveno divna žena i majka, a posebno vrijedna i marljiva radnica.

M Kao pomoćnik u predškolskoj skupini radi već pet godina s djevojčicom s down sindromom, a u popodnevnim satima volontira u istoj udruzi s djecom s teškoćama u razvoju. Ona je uvijek spremna pomoći. Nekad je dnevno zove i nekoliko roditelja koji su u potrebi za utjehom, podrškom ili savjetom. Nikad nije nikoga odbila, uvijek ima želje i volje usmjeriti roditelje djece s teškoćama, saslušati ih i dati podršku. Nikad ništa nije odbila. Samo zadnju godinu dana nije imala ni jedan dan slobodno. bez obzira na fizički umor nikad nije otišla na posao mrzovoljna ili loše volje. Mogu slobodno reći da je Irena empata, osjećajna na potrebe i probleme drugih. Sama sebi je na zadnjem mjestu.

Irena definitivno radi i više nego se od nje očekuje. Ona nikad nije zaboravila nešto napraviti. U zadnjih deset godina završila je više od dvadeset raznih edukacija iz područja rada s djecom s teškoćama. Nije joj bilo teško iz Korčule putovati u Rijeku, Zagreb, Mostar. Njezina literatura kraj kreveta je stručna i mogu slobodno reći da se naspram njezinog znanja i životnog iskustva i neki profesionalci mogu posramiti. Uz to, ona je toliko skromna da neće da ju se ni pohvali. Zna često reći, pustite me da radim, a neka se drugi hvali. Svi znamo koliko su skromne i male plaće asistenata i pomoćnika ali ona nije htjela ni otići na drugi posao kada joj se ponudio. Stalno ističe da ovo nije njezin posao već životni poziv. Za kolegice uvijek spremna i na usluzi, za roditelje i djecu uvijek smirena, nasmijana i profesionalna. Jako kreativna i svojim rukama izrađuje razne didaktičke materijale koje koristi u radu s djecom s teškoćama u razvoju.

Irena je pokretač dobra. Kada se njezine kolegice uljuljaju ona je ta koja budi i ne daje da se zaustavi. Nikad nije ništa odbila. Uvijek je spremna uskočiti i napraviti i u ponoć i u podne. Nikad nije rekla da nešto ne može. Bila je pokretač i organizator raznih humanitarnih akcija na kojima su se prikupljala sredstva za udrugu. U odnosima je blaga, rado prihvaća sugestije i prijedloge. Nikad se nije uzdigla iznad nikoga. Dapače, uvijek želi ostati sa strane, ne želi biti eksponirana zbog svog rada. Svojim znanjem i životnim iskustvom pomaže novim kolegama koji se tek zaposle. Ne drži ništa za sebe, rado dijeli (često i na svoju štetu). Irena svoj posao živi i sve ono što je ona možete vidjeti u načinu na koji živi, slobodno, skromno, veselo, uporno, borbeno, i glavom kroz zid ako treba, a sve kako bi najosjetljiviji u našoj zajednici bili sretni. Sretni su svi koji je imaju u svojem kolektivu jer svi znaju da se na nju mogu osloniti, da će zadatke obaviti profesionalno i stručno.

Irena je prvenstveno divna žena i divna majka. Sve ono što ona živi prenosi na svoju obitelj i na svoje kolege. Ona ne zna za laž, prevaru i bahatost. Samo je željna rada i osjećaja da radi dobru stvar za svoju zajednicu. Mogu slobodno reći da nikad nisam upoznao osobu kojoj materijalne stvari ne znače apsolutno ništa. Ona da može ni plaču ne bi uzela. Zadovoljstvo joj kada nekome pomogne, kada sasluša, kada utješi i zagrli. Ja bih kao njezin suprug i životni partner volio da je svjesna svojih kvaliteta, svoga znanja , predanosti i svih svojih kvaliteta. Često ih zaboravi, uvijek misli da nije učinila dovoljno, preispituje se. Ovaj posao koji radi za nju je životni poziv i kako ona kaže za to se jednostavno rodila. Želim joj da joj ova prijava pomogne shvatiti koliko znači meni, sinovima i cijeloj zajednici. Mnoge su se stvari promijenile na otoku od kada je ona svojim životnim primjerom odlučila djelovati. Mnoge je roditelje s teškoćama motivirala i ohrabrila da ne odustaju i da za sve ima rješenje. Kroz život je bila veliki borac i sa svojim je sinovima postigla čudo zato joj želim poručiti da je vrijedna svega što joj život lijepo priprema i na poslovnom i privatnom planu. Mislim da Korčula može biti sretna što ima Irenu. Ja i moji sinovi smo sretni i Bogu zahvalni. Učinimo joj zajedno život posebnim, njoj i svoj djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.