Ivana Bilić

Kandidat5
Ivana Bilić

Prof. biologije i kemije, O.Š. Petra Berislavića, Trogir

Naša Ivana je osoba koja zrači vedrinom, radošću, životnom snagom. Možemo reći da je puna duha te se to očituje u njenom radu s učenicima te u odnosima s kolegama na poslu.

M

Međuljudski odnosi na poslu               

“Naša Ivana je osoba koja zrači vedrinom, radošću, životnom snagom.  Možemo reći  da je puna duha te se to očituje u njenom radu s učenicima te u odnosima s kolegama na poslu. U svom radu je redovito u kontaktu s najmanje 40-tak djelatnika škole te radi s učenicima u dobi od 10 do 14 godina. Za svakoga od njih ona ima samo lijepu riječ.  Već dugi niz godina, primjetno je kako u svom radu sebe u potpunosti daje, a njeni satovi su poticajni i inspirativni za njene učenike. Učenici sudjeluju u natjecanjima na županijskoj razini te ostvaruju visoke rezultate. Svojim radom, zalaganjem i idejama djeluje poticajno i na svoje kolege.  Primjerice ove školske godine nas potaknula da se uključimo u projekt Škola dobrih djela. Ono što je još vrijednije je njena žeđ za istinom, pravdom i mirom. Danas je nažalost to rijetka kvaliteta kod ljudi, često prevlada pragmatičnost, uskogrudnost, sebičnost i/ili opća moralna urušenost.”

 Profesionalnost na poslu

“Profesionalno, Ivana je posvećena svome poslu te mu pristupa odgovorno, savjesno, poštujući pravila struke te neprestano se educirajući bilo na školskoj, županijskoj, državnoj razini ili pak međunarodnoj, uživo ili online. Sjećam se za vrijeme online nastave, često je sama pronalazila različita rješenja vezano za uporabe online platforme koje smo koristili, svoja znanja je neumorno i nesebično dijelila s kolegama. Dug je niz aktivnosti za koje ona često nema zaduženja za tekuću školsku godinu, no ona uvijek nađe način da svojim radom ih uklopi u školski kurikulum. Učenici se rado uključuju u aktivnosti da je ponekad problem i njihova brojnost. Tamo gdje postoji prepreka ili problem, Ivana vidi rješenje. 

Članica je Županijskog povjerenstva za Natjecanje iz kemije. Prošle školske godine je napredovala u struci te stekla zvanje učitelj – mentor, što potvrđuje njen kvalitetan rad.  U svemu tome, Ivana ne zaboravlja svoju obitelj, svoje prijatelje….”         

 Inspiracija

Nerijetko Ivana ostaje dugo nakon odrađene nastave u školi, često ju ona i zatvara jer jednom kada počne neku aktivnost s svojim učenicima npr. rad na slastici trogirski rafijol, ostaje se i nakon 20 sati.

Od ideje izrade pravih rafijola, Ivana je, kao pravi kemičar, došla i do ideje u suradnji s učenicima kako izraditi suvenir u obliku rafijola. Suvenir se radi od eko materijala pri čemu iskorištava već rabljeni papir npr. od pismenih testova učenika iz prethodne školske godine. Doista inovativno!

Prihode od prodaje suvenira uvijek šalje misionaru koji djeluje u Ruandi.

Također, s učenicima izrađuje prave rafijole te ih predstavlja na priredbama u kojima njegujemo trogirsku baštinu, pogađate gdje prikupljeni novac upućuje, misionaru don Litriću u Ruandi.  U školskoj godini 2021./22. priredila je lutriju za djecu naše škole te mjesec dana uoči lutrije neumorno hodala od obrtnika do obrtnika kako bi ih potakla da svojim proizvodom sudjeluju. Prikupljeni novac poslan je djeci Ruande.”    

 Dodatni komentar

“Od ove školske godine Ivana je pristupila Udruzi „Trogirski cvit“ koja radi na očuvanju baštine grada Trogira te je uključila uz podršku ravnateljice i našu školu u projekt očuvanja baštine. Sigurno smo propustili ovdje napisati još pokoju aktivnost koju Ivana provodi, primjerice radionice u Gradskoj knjižnici Trogir. Ne želimo propustiti priliku i istaknuti kako u radu s učenicima, Ivana potiče učenike na promišljanje, na aktivno sudjelovanje u životu svoje zajednice, na prepoznavanje dobrih i loših strana svakog rada i odabira.  Sigurni smo da će njeni učenici postati mlade osobe u čije životne temelje su ugrađeni znanje, kreativnost, kritičko promišljanje, domoljublje, osjećaj za drugoga, želja za znanjem, otkrivanjem, učenjem, istraživanjem, svijest o očuvanju okoliša… Ivana je upravo mali svjetionik za naše drage učenike koji će jednog dana postati veliki ljudi! I na tome joj hvala!”

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.