Ivana Šalić

Ivana Šalić

Kandidat3 - 964 glasova
Ivana Šalić
Ivana Šalić
Poduzeće:
Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
Ivana Šalić
Ivana je jedna od naših najmlađih djelatnica.

M Prije nego što je došla raditi u našu Udrugu volontirala je kod nas i bez obzira na završen fakultet i stečeno zvanje magistre primarnog obrazovanja poželjela je biti dio našeg tima. S obzirom da smo neprofitna organizacija, Ivana je sama napisala projekt i osigurala si svoje radno mjesto u timu. Svojim neodoljivim osmijehom uspjela je pridobiti i mlade članove naše Udruge ( mlade s teškoćama u razvoju), kao i puno mladih volontera te organizirati zajedničke radionice, druženja i izlaske. Inkluziju o kojoj često govorimo u našem društvu ona je svojim entuzijazmom i energijom provela u djelo. Svoje radne kolege bogatog iskustva uvijek osluškuje, te pokazuje stalnu želju za učenjem i napredovanjem. No, njezin se učinak ipak najviše zrcali u osmijesima mladih osoba s teškoćama, koje su u njoj dobile iskrenog prijatelja i osobu koja će se uvijek svesrdno zalagati za njihovo mjesto pod suncem.

Osim što na vrijeme i vrlo uspješno obavlja sve svoje radne zadatke, na prijedlog Izvršne direktorice Udruge Ivana je upisala stručni specijalistički studij te si je svojim motivacijskim pismom osigurala besplatnu školarinu. Osim što vrijedno radi na svojim projektima, uvijek razmišlja što još više i bolje može učiniti za članove Udruge. Tako je tijekom “lock down”-a u vrijeme pandemije Covid-19 u suradnji s Udrugom UNUO provodila on-line radionice kuharstva za mlade s teškoćama, bila im podrška i veselila se svakom njihovom uspješno pripravljenom obroku te promovirala široj zajednici njihove mogućnosti. Jedan od vidljivih rezultata on-line radionica je i zapošljavanje mlade djevojke s down sindromom na poslu pomoćne kuharice. Ivaninu profesionalnost prepoznala je i Zaklada “Reach for change” koja je nagradila njezinu poduzetničku ideju kojom bi se osobama s invaliditetom i mladima s teškoćama u razvoju osiguralo mjesto neovisnog življenja u vidu Centra za neovisno življenje te dnevnog boravka osoba s invaliditetom na području Grada Petrinje. Tako je Ivana danas u udruzi i voditeljica projekta Inkluzivne farme u Hrastovici. Svoje slobodno vrijeme vrlo često koristi za podršku članovima i osmišljavanje novih aktivnosti.

Ono što Ivanu čini izuzetnom je izrazita empatija, želja za pretvaranjem nemogućeg u moguće, sposobnost da viziju pretvara u djelo, a sve kako bi u našoj zajednici osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama bili što prihvaćeniji i ravnopravniji članovi društva. Ivana je izuzetno osjećajna i uvijek osluškuje osjećaje drugih. Svim ljudima pristupa otvorena srca i sa željom za pomoći. Ivana je omiljena u našoj zajednici, još od osnovne škole provodila je u djelo svoje ideje koje su bile usmjerene na uključivanje ranjivih skupina i pojedinaca kroz dugogodišnji volonterski angažman, a zajednica je to prepoznavala te je Ivanu nekoliko puta nagradila proglašavanjem za naj volonterku godine. Jako smo ponosni što je ona danas dio našeg tima. Nju je zaista teško opisati, ali ostale su mi riječi jednog fotografa volontera, koji me je nakon jednog događaja u Udruzi nazvao i pitao “Tko je Ivana? Postoje li takve djevojke na ovom svijetu ili ste ju našli na nekoj drugoj planeti?” Uz Ivanu naša Udruga je uistinu postala bogatija toplinom, pozitivnim emocijama i vedrinom. Ivana će zasigurno ostati inspiracija mladim volonterima koji predstavljaju budućnost naše Udruge.

Meni kao predsjednici Udruge kroz volonterski angažman, a naročito kao majci djeteta s višestrukim teškoćama u razvoju izuzetno je zadovoljstvo imati ovakve mlade, emotivne i sposobne ljude u timu Udruge. Mlade osobe koje su voljne osluškivati potrebe neurorazličite djece i osoba s invaliditetom, te koje svojim postupcima uvijek i bez riječi govore “Uz nas niste sami”.

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.