Katica Šaronja

Katica Šaronja

KANDIDAT12 - 236 glasova
Katica Šaronja
Poduzeće: Specijalna bolnica za plućne bolesti Rockefellerova Zagreb
Prijavnica: Katica Šaronja
Katica Šaronja
Katica Šaronja
Katica za sve.

Katica je zaposlena 13.10.2016 u SBPB Rockefellerova na određeno vrijeme na mjesto spremačice. Od samog početka je pozorno slušala i upijala informacije što i kako treba raditi te se snašla u trenu. Radila je sve po P.S-u u odjelu palijativne skrbi i pripadajuće prostorije zablistale su novim sjajem pod krpom i mopom u Katičinim zlatnim rukama. Žena je bila neumorna i nitko joj nije trebao reći što i kako treba napraviti, to je vec bilo napravljeno.

Takva pedantna i puna energije premještena je u bolnički vešeraj !!! a da tek vidite što je tu napravila i postigla. Od dvije zatrpane prostorije stvorila je „apoteku“, razmjestila stalaže i stolove, otkrila ljudima da postoji prozor!!, posložila uniforme na vješalice po odjelima (svaka vješalica ima ime), postavila koševe za prljavi veš po garderobama, inzistirala da se nabavi bolja šivača mašina itd. Sad Katica 16 mjeseci radi u vešeraju te je dobila ugovor za stalno. Toj ženi nema premca. Radno vrijeme je od 7 a ona svaki dan već u 06:30 radi, prva odlazi sa pauze, pegla uniforme kao da su najsvečanija odijela, prišiva gumbe, sužava i krpa. Na kraju radnog vremena nema ništa za peglati poslje nje.

Kod nje mora sve biti po špagi i kako treba a o poštenju da se i ne govori; zlato, bižuterija, gumice za kosu, upaljači, novac, ma apsolutno sve se vraća vlasnicima. Svima je na usluzi i spremna pomoći. U godinu dana je imala dva smrtna slučaja (majka i suprug) te nitko nije mogao primjetiti koliko iskreno pati jer je uvijek srdačna i puna elana. U 8. mjesecu brat joj je stradao pod traktorom te je ostao rano nesposoban sa ogromnim kreditom. Katica se ni tad nije predala, nije brata ostavila na cjedilu a od svog minimalca uplaćuje bratu svaki mjesec 1000kn, pomaže mu platiti režije i povremeno mu pritekne upomoć sa nekom svoticom za hranu. Nikada ne kuka kako nema ni kako joj je teško (ja znam da joj teže ne može bit) i stvarno tako nešto treba znati i moći.

Nadređeni je cijene kao osobu i kao radnika, zaposlenici i kolege znaju da uvijek mogu računati na nju te bih bila najsretnija kada bi naša Katica to osvojila jer rijetko tko to zaslužuje više od nje a i novčana pomoć bi joj bila više nego potrebna (dva smrtna slučaja i nesreća brata u godinu dana) a poznavajući nju na sebe bi najmanje potrošila. Katica volimo te!!!!

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.