Nataša Šantić

Kandidat1 - 3.410 glasova
Nataša Šantić
Poduzeće:
Ekonomska škola Braća Radić Đakovo
Jednostavna, a posjeduje nešto čudesno, ostavlja trag u duši gdje god prođe i kod koga god susretne. Svima nam je inspiracija.

M Imati Natašu za radnu kolegicu velika je privilegija i čast. Izuzetno cijeni sve kolegice i kolege, a naročito učenike i njihove roditelje. Odlikuje se ponašanjem u skladu s usvojenim etičkim načelima i temeljnim vrijednostima. U svakom susretu s njom očituje se njezina dobrota, empatija te briga za druge uz riječi podrške. Svojim osmjehom i humorom uspije svakome uljepšati dan. U svakoj situaciji traži najbolje moguće rješenje, zauzima se za svakoga ne gledajući je li prošlo radno vrijeme. Odgovorna, čuva profesionalne i osobne tajne, istovremeno je glas razuma i rame za plakanje. Vodi se logikom, ali je uronjena u svijet humora i mašte koja ju uvijek održava nasmijanom i punom života. Raduje se tuđem uspjehu. Ona je poput lagane rose koja vraća život ljudima koji je okružuju i koji su ponekad pritiješnjeni različitim svakodnevnim poteškoćama. Ne ostaje samo na riječima, nego je uvijek spremna na djelovanje. Spremna je darovati svoje privatno vrijeme za „čašicu“ razgovora i „kavu“.

Nataša je predana i motivirana u svome radu, čuvar je ugleda i promicanja ustanove u kojoj radi. Savjesna, ne propušta ni jedan zadatak, precizna, pedantna, točna, sistematična, požrtvovna i uporna. Ona je uvijek „u akciji“ i mislim da je tu temelj i ključ njenog uspjeha. Kontinuirano se stručno usavršava u svom području, sudjeluje na brojnim edukacijama. Spremna je podijeliti svoje znanje i vještine a da ništa ne očekuje zauzvrat, pomoći pri ostvarivanju ciljeva i misije te dosegnuti viziju svih i sa svima s kojima surađuje. Kad god netko treba neku informaciju, zna da je može kod nje pronaći, jer ona piše sve zapisnike sa sjednica, redovito bilježi sva događanja. Prava je perfekcionistica, zabavna i zanimljiva, svjesna svojih kvaliteta, ali ih ne ističe. Odlikuje ju izuzetno velika hrabrost i entuzijazam, nikada ne odustaje prije postizanja cilja i završetka planiranih aktivnosti. Uvijek drži situaciju pod kontrolom te smireno rješava konflikte koji su neizbježni u svakodnevici.

Kada bi me netko „u pola noći“ upitao tko je moj uzor i inspiracija, sjetila bih se naše kolegice Nataše. Ona je vječna optimistica koja vidi priliku u svakoj poteškoći. Svakome uspije izazvati osmijeh na licu pomažući mu da ustraje do vlastitih granica, da ne odustane unatoč iskušenjima. Neprimjetno daje „vjetar u leđa“ svojim savjetima i podrškom. Ima povjerenja u sebe i u druge. A na taj način lagano pridobije povjerenje drugih. Ponekad mi se čini da ima neki „scaner“ kojim prepoznaje i identificira tuđe osjećaje i misli. Savršeno prepoznaje situaciju te pronalazi način kako ih riješiti. A u situacijama kada je sve u redu, uvijek doda neki dobar „začin“ za uspješan i radostan dan, poput neke mudre izreke ili šale. Izrazito ima osjećaj za pravednost i spremna je zaštititi „slabije“. Kombinira znanje i životno iskustvo. Uvijek je spremna prva započeti posao ili zadatak. Izvrsni je vođa, moderator i medijator. Izuzetna je organizatorica, iako se često puta pitamo kako sve stigne?!

Što reći na kraju o Nataši? Dojmilo me se kako se ponijela u konkretnoj situaciji: u školi smo imali Erasmus+ projekt i doček gostiju. Ona je bila ključna karika. No, dogodio se smrtni slučaj u obitelji, nije nas „ostavila na cjedilu“, nego je uspjela sve odraditi: biti profesionalna i potpuno predana na poslu te osjećajna, dostojanstvena i ranjiva u obiteljskoj situaciji. Osoba je koja je u životu uspjela prevladati brojne poteškoće, suočila se s porazima, ali nikada nije bila poražena i slomljena. Može danonoćno raditi bez predaha, ne vole se upuštati u rizike i prije svake akcije dobro će procijeniti situaciju. Njezina najveća snaga leži u dvije pobjedničke kvalitete koje posjeduje – osjećajnosti i strpljivosti. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulirati, lojalna do kraja. Jednostavna, a posjeduje nešto čudesno, ostavlja trag u duši gdje kod prođe i koga god susretne. Svima nam je inspiracija. Ona je jednostavno „žena, majka, kraljica“!

 

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.