Tanja Čuček

Kandidat9
Tanja Čuček

Prodavačica, Tisak plus d.o.o.

Brižnost koju pruža za bolesnike ne samo kao prodavač rijetko se susreće i u profesijama u zdravstvu.

M

Međuljudski odnosi na poslu               

“Starija teže pokretna žena, nakon što je bila na šalteru bolničkog prijema ušla je u Tanjin prodajni prostor i pri razgovoru prilikom kupnje obične vode, prodavačica Čuček saznala je da se sirota žena ne snalazi i ne zna kamo treba ići. Tanja ju je primila pod ruku i odvela na traženi odjel. Brižnost koju pruža za bolesnike ne samo kao prodavač rijetko se susreće i u profesijama u zdravstvu.”

 Profesionalnost na poslu

“Ulazi kupac i odmah pokazuje nezadovoljstvo cijenama. I unatoč otežanom govoru postaje neugodan. Prodavačica Čuček uz prodaju počinje smirujući razgovor sa njim i saznaje da ima rak grla i da je prošao operaciju. Gospodin razgovorom počinje se smiješiti i tako je bio zadovoljan kupnjom da je odmah želio prodavačicu nagraditi, što je ona odbila, i obećao da će se viđati svaki dan. Kasnije je svakim dolaskom u Zagreb obavezno dolazio u prodajni prostor samo da bi pozdravio prodavačicu Čuček. Samo u ovom primjeru možemo vidjeti profesionalnost i ljubaznost prodavačice koja unatoč negativnostima zadrži a potom i privuče kupce, a da ne nabrajam kako se prodavačica prema poslu, prodajnom prostoru odnosi profesionalno. Uz napomenu da je i prodavačica i mentor novo pristiglim zaposlenicima.”         

 Inspiracija

Svojim ponašanjem, svojom privrženosti poslu i načinu na koji ga obavlja. Gledajući je na njenom radnom mjestu, često se zapitam mogu li i ja bolje i želim biti bolji čovjek. Više puta druge tvrtke nudili su joj poslove sa većom zaradom, ali njezine riječi su najčešće bile“ volim svoje ljude“ misleći pri tome na sve kupce koji dolaze i prolaze ali i one svakodnevne.”       

 Dodatni komentar

“U svome ophođenju pokušava razumjeti sugovornike i ako treba suosjećati s njima. Šarm i zaigranost, trenutno prijateljstvo koje zrači iz nje ostavlja dojam kao da smo doma. U razgovoru s njom stječe se dojam kao da se dobro poznajemo. I svejedno taj prijateljski stav povezan je sa poštovanjem onih drugih. Iako je posao, okolnosti i bolest ponekad vrlo teški i ozbiljni koji ju okružuju, uspijeva razveseliti one sa druge strane pulta što je rezultiralo velikim oduševljenjem i zahvalom teško bolesnih i neizlječivih bolesnika koji su zaslužili dobrote koju im prodavačica Čuček pruža.  U sebi ima ono nešto iskreno što se ne može odglumiti nego je to jednostavno prekrasan dio nje. To se može nazvati DOBRO srce. Optimizam i jednostavnost koju širi obasjava i pokazuje put i zato ju možemo nazvati  pravim malim (velikim) svjetionikom.”

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.