Tomislav Stunić

Kandidat10
Tomislav Stunić

Instruktor vožnje, Autoškola Megastart, Zagreb

Rijetko tko se usudi raditi s osobama s invaliditetom i osposobljavati i najteže vrste dijagnoza za vozilo i zato je u tome Tomislav naš superheroj.

M

 Međuljudski odnosi na poslu               

“Mobilnost je svim osobama s invaliditetom najveći cilj, ali i najveća prepreka. Da bi se naša mobilnost ostvarila i kako bismo bili potpuno samostalni u društvu, vozilo i vozačka dozvola nam je važan aspekt u životu. Rijetko tko se usudi raditi s osobama s invaliditetom i osposobljavati i najteže vrste dijagnoza za vozilo i zato je u tome Tomislav naš superheroj. Kao osoba s invaliditetom i njegov kandidat za vožnju, imao sam i sam nedoumice trebam li nastaviti jer nije išlo. Tomislav me hrabrio, bodrio i bezuvjetno vjerovao u mene. Nekad ga znam pitati spava li ikad, budući da smo sate vožnje znali imati i vikendima, i večernjim satima, a ako treba i praznicima.

U njemu sam dobio čovjeka kojem vjerujem, prijatelja, ali i savjetnika za sigurnu vožnju. Da mi je netko rekao da instruktor može postati životni prijatelj i oplemeniti trenutke, ne bih mu vjerovao. Sve se to dogodilo zato što Tomislav Stunić svoj posao radi s ljubavlju i predanosti. Sada unatoč dijagnozi znam da mogu sve.”

 Profesionalnost na poslu

“Najvažnija vrlina svakog instruktora vožnje jest strpljenje. Tomislav ga ima na pretek. Ako treba, 100 puta će ne samo ponoviti, već i pokazati ono što nije jasno. Dat će sve od sebe i što je najbitnije – ako se na ispitu dogodi greška iz tog određenog područja, jednostavno kaže – opet ćemo, nema veze. Odgovorno tvrdim da je jedan od najkvalitetnijih instruktora, jer ne samo da objašnjava pravila, već te uči kako razmišljati na cesti. Od svog kandidata stvara sigurnog vozača, a s asvim svojim kandidatima je u kontinuiranom kontaktu i uvijek mu se mogu obratiti za pomoć. Putem svojih društvenih mreža i stranice pokušava obrazovati i one vozače koji nisu njegovi kandidati.

Uz sve to, dostupan je i stranim kandidatima. Nudi široku lepezu usluga, a pritom nikada nije pokazao znakove nervoze, bahatosti, nikada nije povisio ton i uvijek je ostao prijateljski nastrojen. Fantastičan je motivator koji dobro balansira privatno i poslovno, tako da je atmosfera u autu i više no ugodna.”        

 Inspiracija

“Tomislav Stunić inspiracija je zato što ponekad provodi sate u automobilu na uštrb svog privatnog života. Kandidatima će ako treba učiniti i uslugu, kao da u autu imate starijeg brata ili najboljeg prijatelja. Osim što obučava kandidate osobe s invaliditetom, tu je i za kandidate bez invaliditeta. Izuzetan je primjer jer za njega nema nemogućeg. Suočio se s najtežim dijagnozama poput teže pokretljivosti, cerebralne paralize, pa čak i autizma. Raditi s takvim ljudima vrlo je izazovno, a Tomislav, ma koliko bilo teško – ne odustaje. Ne samo da time pokazuje da svi mogu ravnopravno voziti i biti dobri vozači, nego pomiče granice stereotipa i tako se skupa sa svima nama bori za bolje društvo.

Ponekad i on ima lošije dane, ali se to nikada nije osjetilo na njemu ili u vozilu tijekom vožnje. Znao je biti jedini razlog zašto se tog dana smijem, a osim toga, znao je dati savjet bolji i od brata. Zato je za mene ovaj instruktor doista inspiracija.”      

 Dodatni komentar

“Sama činjenica da nam Tomislav Stunić poklanja ono najvažnije – slobodu kretanja – dovoljna je da shvatite koliko je važna i značajna njegova uloga u Republici Hrvatskoj. Naime, osobe s invaliditetom imaju jako malo prostora birati u koju će autoškolu ići, jer nažalost – ne postoji mnogo prilagođenih vozila. Zato nam je blagoslov da na ovako značajnom mjestu imamo ovako značajne ljude. Ova nagrada bila bi simbolična podrška svemu onome što Tomislav za nas čini, a vjerujte mi, takav doprinos nema cijenu.

Svjedočio sam više puta tome da drugi kada vide s kakvim se sve vrstama invaliditeta Tomislav Stunić bavi, ostanu iznenađeni uz čest komentar ”ja ovo ne bih mogao/la”. Osim što nam daje nužnu mobilnost, vraća nam vjeru da možemo podjednako raditi sve ono za što se misli da ne možemo, samo ako se dovoljno trudimo. Pritom, nikada u životu svoje kandidate s invaliditetom nije gledao ništa drukčije od drugih, pa se tijekom cijele obuke osjećate ravnopravnim, vrijednim i dostojnim.”

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.