Zlatko Miklec

Zlatko Miklec

Kandidat4 - 1.290 glasova
Zlatko Miklec
Zlatko Miklec
Poduzeće:
Hrvatski kišobran
Zlatko Miklec
Zlatko Miklec. Kolega. Prijatelj. Čovjek prije svega. Zlatko vidi ljude, a ne pozicije.

M Prema svima se ponaša jednako ljubazno i s jednakim poštovanjem. Nikada mu nije problem pomoći, uskočiti, odraditi zadatke i nakon što je završio svoj posao. Bez obzira na stresan dan, uvijek zadržava pozitivan stav i energiju koju nekim čudom uspijeva prenijeti i na druge u svojoj blizini. Zlatko je odan, pošten i vrijedan. Svaki posao obavlja sa smiješkom i zaista je zadovoljstvo komunicirati i surađivati s takvom, uvijek pozitivnom osobom. Zlatkova je energija zarazna i uvijek ju širi oko sebe pomažući i drugima u postavljanju još boljih međuljudskih odnosa. Njegov utjecaj nije nametljiv, ali je pravi dobri duh poduzeća!

U poduzeću potičemo prisnu radnu atmosferu, ali uz profesionalni pristup radu. Zna se što tko radi i koji su čiji zadaci. Jasno je definirano ponašanje prema kolegama, ali i prema partnerima. Za Zlatka svi imaju samo riječi hvale i u svoj profesionalni odnos prema poslu i ljudima, uvijek unese djelić osobnosti koji nikad ne premaši dobar ukus. Odan je, pošten i skroman radnik, a sve svoje poslove obavlja s potpunom predanošću. Tu je bio kad se rađala ideja o proizvodnji, tu je bio kad je istovaren prvi stroj, ali i kad je trebalo navečer sjesti u kombi i cijelu noć voziti da bi novom partneru u Italiji na vrijeme isporučili. Njegov posao pretežno se odnosi na dostavu robe, ali nije mu problem uskočiti i na bilo koji drugi zadatak, bilo u skladištu ili kolegama u proizvodnji. Zlatkov stav je da ništa nije nemoguće i po takvom principu živi i radi. Uvijek će uz smiješak i toplu riječ preuzeti svaku dodijeljenu obavezu, ali i pomoći kolegi kad procijeni da može biti od pomoći. Uvijek je spreman prihvatiti i izvršiti zadatak pa čak i ako to znači sjesti u kombi i „skoknuti“ do Bruxellesa kako bi kišobrani stigli u EU parlament na točan datum.

Zlatkov život nije lagan. Uz dvojicu, sada već odraslih sinova s posebnim potrebama, nema uobičajen raspored i ritam kao mi ostali, ali nikad, baš nikad ne pokazuje da je umoran ili namrgođen. Zlatko je hrvatski branitelj koji je Hrvatsku branio kada je to bilo potrebno, a nas danas sve skupa brani od negativnih misli. Njegov optimistični duh nam ne dozvoljava da potonemo u teškim trenucima. Kad god su humanitarne akcije ili akcije pomoći potrebitima, on među prvima priskače u pomoć. Inspiracija nam je svima jer nas svakodnevno uči koliko su zapravo „male“ stvari velike i koliko je davanje drugima, naša osobna nagrada i bogatstvo. E, da je malo više „naših Zlatkeca“. Zlatko je uzor svima nama i primjer je kako osoba bez obzira na sve životne nedaće ili umor može zadržati pozitivan stav i optimizam koji ne samo da je primjer drugima već i poticaj svima nama da postanemo bolje osobe. Ono što Zlatku daje snagu je pomaganje i topla riječ koju pruža drugima, ne tražeći ništa za sebe.

Zlatko zrači dobrotom i skromnošću, uvijek je nasmijan, a u najtežim situacijama nađe pozitivu. NIKADA ništa nije tražio za sebe, ali smo mi organizirali akciju koja je bila namijenjena našem Zlatku. Večernji list prenio je priču: https://lokalni.vecernji.hr/gradovi/zlatko-cijeli-zivot-nekome-pomaze-pomozite-sad-i-vi-njemu-9903 . Za vrijeme „lockdowna“ razvozio je potrepštine ljudima koji nisu samostalno mogli ići u nabavku. O njegovom dobrom djelu snimljena je i reportaža https://alpedunavjadran.hrt.hr/emisija/13-06-2020/solidarnost-protiv-koronavirusa/ Pomagao je za vrijeme poplava, dostavlja hranu za Caritas, skuplja donacije za Dječji dom Laduč i specijalnu bolnicu Bistra, aktivno sudjeluje u radu župe Sv. Ivana Krstitelja, a aktivno sudjeluje i u postavljanju i realizaciji Živih jaslica. Član je udruge Stepinčeva oaza mira, pomaže u Centru za rehabilitaciju kojeg su i njegovi sinovi članovi. Proveo je sate sjedeći uz sina dok je primao kemoterapije, hrabreći ga i pružajući mu svoju ljubav, prenoseći na njega svoju pozitivnu energiju što je sigurno pomoglo Matijinom uspješnom oporavku. Niti u jednom trenu nije pokazao koliko mu je teško, već je bio važan oslonac i podrška. U ovih nekoliko tisuća znakova ne stane sve što bismo mogli reći o Zlatku, ali vjerujemo da će baš on biti naj radnik jer on je naš svjetionik i zaista velik čovjek. Divan otac, divan prijatelj i radnik kakvog bi voljelo imati svako poduzeće. Mi smo sretni što je dio našeg tima.

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.