Zvjezdana Novina Repovečki

Zvjezdana Novina Repovečki

Kandidat10 - 1.352 glasova
Zvjezdana Novina Repovečki
Zvjezdana Novina Repovečki
Poduzeće:
Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice
Zvjezdana
Zvjezdana je djelatnica Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

M Radi u skupini učenika s poremećajem iz autističnog spektra. Tko god zna nešto o tom poremećaju zna koliko je to zahtjevan i naporan posao. A da možete vidjeti kako to radi Zvjezdana, bilo bi jasno zašto je ona zaslužila ovu nagradu. Ono najvažnije, nesebično svoje znanje dijeli s drugima. Svojim entuzijazmom prema struci i radu te svojim kreativnim rješenjima utječe na sve kolege da budu bolji. Uvijek je spremna pomoći, ali i ukazati na možebitne greške, pri čemu svojim idejama i znanjem sudjeluje u pronalasku rješenja. Zato je cijenjena kako na poslu tako i van njega. Uvijek pronađe vremena za sve pa tako i za kave poslije posla gdje rado sasluša svoje kolege. Isto tako roditelji se mogu pouzdati u nju i njezinu stručnost. Uvijek je tu uz njih, bilo u vidu utjehe, savjeta ili ohrabrenja kako dalje. Ne čudi zato da je omiljena kako među kolegama tako i djecom i roditeljima s kojima uvijek uspije uspostaviti prisan ali i ujedno nadasve profesionalan odnos. Veliki ugled ima i kod svojeg nadređenog koji voli čuti njezino mišljenje i viđenje stvari.

Zvjezdana je osoba koja kontinuirano radi na sebi i svojem stručnom usavršavanju. Redovito pohađa seminare, edukacije, skupove vezane uz struku, ali i istodobno koristi svoje slobodno vrijeme čitajući stručnu literaturu. Pri tome ostaje uvijek u tijeku sa znanstvenim i stručnim načelima naše struke. Između ostalog ima bazičnu edukaciju iz Floortimea, uvodnu edukaciju iz Primijenjene analize ponašanja (ABA terapije), edukaciju PECS metode– sistem komunikacije putem slika, Stručnu podršku u ranoj razvojnoj dobi. Svoje usavršavanje svakodnevno primjenjuje u svojem poslu koji koliko god zadovoljstva pruža, ponekad zna biti iznimno zahtjevan. No, za to je tu Zvjezdana koja sve rješavanja sa smješkom na licu. Uz sve to od nedavno radi i u Kabinetu za ranu intervenciju u čije je otvaranje bila uključena od samih početaka. Od edukacije gdje je stekla naziv praktičara rane intervencije, pisanja projekata do opremanja kabineta. Da samo vidite s koliko elana sve radi, pitali bi ste se od kud joj toliko energije. Doći prva na posao, ostati duže, nije joj strano. A tek kad se prihvati nekog projekta, nema toliko kratkog roka da ona to ne uspije realizirati. Pokretač je novih ideja. Pa tako je pokrenula održavanje Okruglog stola za promicanje svjesnosti o poremećaju iz autističnog spektra na području Krapinsko zagorske županije. U rad je uvela održavanje kreativnih radionica za roditelje. Međutim, to je samo dio onog što je dosad sve uspjela ostvariti i defintivno to još nije kraj.

Kad sam nakon fakulteta došla na svoje prvo radno mjesto Zvjezdana me primila raširenih ruku. Bila mi je velika podrška kod rješavanja početničke treme i svojim savjetima i iskustvom olakšala ulazak u svijet struke i rada, posebice što se tiče rada s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Njezina radna etika postala je moja nit vodilja kako primjenjivati stečeno znanje u praksi. Ona je i meni bila poticaj da se uključim u razne projekte. Čak i u ovo teško vrijeme kada nije bilo moguće održavati nastavu i razne radionice ona je zajedno s kolegicama osmislila kako da ipak na neki način obilježi Svjetski dan svjesnosti o autizmu pa su tako kroz online nastavu učenici sudjelovali u izradi plakata posvećen poremećajima iz spektra autizma. Osmislila je interaktivne online igre da učenicima i roditeljima olakša boravak kod kuće. Jer za Zvjezdanu nema prepreke koju ne može savladati. Jednostavno ona nas svojom predanošću radu i zaraznom vedrinom inspirira da se trudimo biti što boljim, a uz njezinu podršku to i uspjevamo postići.

Zvjezdanu nije moguće opisati u par riječi. Ona je najsmirenija mama, najodanija prijateljica, najrevniji zaposlenik, veliki stručnjak, profesionalna kolegica, najbolja kći, sestra i supruga. Ona je osoba za koju se puno puta pitaš, kako stigne sve to i koliko njezin dan ima sati. I kad ju pitaš, ona odgovara sa smješkom: „Dovoljno ili taman koliko treba.“ Ima puno uloga i u svakoj bljirira, ali za nju ona najposebnija i najdraža joj je uloga mame. Kako je posebna u svim segmentima, tako je i jedna posebna mama. I nakon najnapornijeg dana na poslu ona će doći kući nasmiješena svojem dječaku i uživati s njim u svojim malim svakodnevnim ritualima i uz to pripremiti će 3 slijeda jela. Nema rođendana, a da ona ne smisli nešto posebno za svog malog čovjeka. Od torte i kolača koji su kao iz najbolje slastičarnice do vlastitih ukrasa koje izrađuje najčešće prema rođendanskim željama svog mališana. Ako treba izraditi kartonsku repliku Power Rangers-a , to za nju nije nikakav problem. Ako kome treba torta ili dekoracije, znamo da joj se možemo obratiti. Svaki Božić sve nas razveseli kućicom od medenjaka te personaliziranim adventskim vjenčićima. Ništa joj nije teško i nema toga što ona ne može. Jedino što ne može, je vidjeti se našim očima. Možda bi onda postala svjesna svoje posebnosti jer u svojoj skromnosti ona voli reći: „Ma, nije to ništa!“ A mi znamo da je malo takvih izrazito nadarenih, stručnih, inteligentnih, optimističnih, organiziranih i dobrodušnih ljudi kakva je ona.

Organizatori projekta

O nama
U potrazi smo za “običnim” zaposlenikom, vrijednim čovjekom koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela…
Prijavi Naj radnika
Kako nas podržati

Projekt Mali svjetionik možete podržati na nekoliko načina, financijski, medijski, internom komunikacijom…

Kontakt

Copyright © 2019. Mali svjetionik. Sva prava zadržana.